A website by War Heritage Institute

Activiteit
Erfgoeddag: Dagelijkse kost in de Dodengang - 21/04/2024

Stap op Erfgoeddag terug in de tijd en ervaar het dagelijkse leven van de Belgische soldaten aan het IJzerfront in de Dodengang!

Erfgoeddag: Dagelijkse kost in de Dodengang - 21/04/2024

Activity details

Datums
-
Address

IJzerdijk 65
8600 Diksmuide
België

Erfgoeddag:

Dagelijkse kost in de Dodengang

zondag 21 april 2024

Op zondag 21 april staat Erfgoeddag weer voor de deur, met dit jaar als centraal thema ‘Thuis’. Wat maakt een huis tot een thuis? Een ogenschijnlijk simpele vraag, maar de betekenis ervan reikt dieper dan men op het eerste gezicht zou denken. Wat creëert nu precies dat gevoel van thuis? Thuis is een verzameling van ervaringen, van kleine ogenblikken tot grote gebeurtenissen. Het is de plek waar je belangrijke momenten deelt met de mensen die dicht bij je staan. Dat gevoel van thuiskomen, dat is waar het om draait!

Tijdens de Eerste Wereldoorlog worden soldaten aan het front van huis en familie gescheiden, waardoor de loopgraven en kantonnementen waarin ze verblijven noodgedwongen hun nieuwe thuis worden. Op Erfgoeddag speelt de Dodengang in op dit thema en is de site gratis open voor het publiek. Ervaren stadsgidsen bieden algemene inzichten over de locatie, terwijl een historische evocatie het dagelijkse leven van de soldaten aan het IJzerfront tot leven brengt. Een actieve veldkeuken laat de bezoekers zelfs zien en proeven van hoe en wat tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front werd bereid.

Erfgoeddag - Dagelijkse kost in de Dodengang

Proeven van het rantsoen van de Belgische soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wat werd er aan het front gegeten en gedronken? Hoe werd dit bereid en waar kwamen de ingrediënten vandaan? Stap terug in de tijd en ervaar het dagelijkse leven van de Belgische soldaten aan het IJzerfront ...

Mis deze unieke kans niet en kom langs om een stukje levende geschiedenis te beleven en te proeven. Leer er alles over op Erfgoeddag dankzij de historische evocatie in de Dodengang op zondag 21 april 2024!

Praktische informatie

Tarief:

In het kader van Erfgoeddag is de site gratis toegankelijk van 10 tot 18 uur, met de laatste toegang om 17 uur.

Inschrijving:

Vooraf inschrijven is niet verplicht voor een bezoek aan de site, maar als je ook wil genieten van de gratis proevertjes uit de veldkeuken, vul dan uiterlijk 14 april dit formulier in.

Erfgoeddag - Dagelijkse kost in de Dodengang