A website by War Heritage Institute

Welkom bij de
Dodengang

Homepage Trench of Death

Opgelet

Het is op dit moment ten sterkste aangeraden om rubberlaarzen te dragen om de site te bezoeken!

Dodengang - © War Heritage Institute
Treed in de voetsporen van de Belgische soldaten aan het IJzerfront!

De Dodengang ligt naast de IJzer en werd in 1915 door het Belgische leger in de IJzerdijk als naderingsloopgraaf in de richting van de Duitse stellingen uitgegraven. De Duitsers deden net hetzelfde en na hevige gevechten maakten de Belgen een bres in de dijk, waardoor beiden slechts door een smalle strook water werden gescheiden.

Betonnen bunkers, loopgraven en schietposten zorgden voor een gevaarlijke patstelling die drie jaar lang niet werd doorbroken. De Belgische stelling en een vooruitgeschoven Duitse bunker zijn tot op vandaag bewaard gebleven. Ze geven een unieke inkijk in het dagelijkse leven aan het front. Het verhaal van Belg en Duitser wordt aan de hand van interactieve applicaties, foto’s, films en meer dan honderd originele objecten ook in het bezoekerscentrum verteld.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de Dodengang de hel aan het IJzerfront, vandaag is dit een must-see die niemand onberoerd laat!

museumPASSmusees Dodengang rechts
Kom gratis naar de Dodengang met je museumpas!

Wist je dat je met je museumpas ook de Dodengang kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !